Warstwy Karczochowo-Szpinakowe
Warstwy karczochowo-szpinakowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 284 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka parmezanu, ser Monterey jack, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Warstwy Karczochowo-Szpinakowe, Warstwy karczocha i szpinaku, oraz Karczoch, Szpinak I Kozi Ser dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać paprykę, cebulę i czosnek; gotować około 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z karczochami i szpinakiem; odstawić.
Spray 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Ułóż kostki chleba w naczyniu. Łyżka mieszanki warzyw równomiernie na kostkach chleba; posypać serem Monterey Jack.
W średniej misce ubić jajka, mleko, musztardę, sól i pieprz trzepaczką do wymieszania; równomiernie zalać chlebem, warzywami i serem.
Posypać parmezanem. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Piec pokryte 30 minut. Odkryć; piec 20 do 30 minut dłużej lub do góry jest złoty kolor i nóż włożony w centrum wychodzi czysty.
Odstawić na 10 minut przed cięciem.