Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada

Warstwowe Chile-Zapiekanka Enchilada z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 448 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 240 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Mieszanka refried fasoli, zielona cebula, Colby-monterey jack cheese blend, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, oraz Zapiekanka Z Kurczaka Warstwowego Chile Relleno.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W średniej misce, wymieszać kurczaka, 1 1/2 szklanki sera, chiles i śmietany.
Warstwa 3 tortille w naczyniu do pieczenia, nakładając się w razie potrzeby i umieszczając lekko do góry boki naczynia (pokrój trzecią tortillę na pół).
Rozłóż około połowy fasoli na tortillach. Wymieszać z około połową mieszanki kurczaka i połową sosu enchilada.
Warstwa z 3 więcej tortille i pozostałe mieszanki fasoli i kurczaka.
Umieścić pozostałe 2 tortille na mieszaninie kurczaka, nakładając się lekko (nie umieszczać po bokach naczynia).
Na wierzch polać pozostałym sosem enchilada.
Posypać pozostałym 1 1/2 szklanki sera.
Naczynie do pieczenia przykryć folią.
Piec 45 do 55 minut lub do bąbelków i dokładnie ogrzane.
Odstawić 5 do 10 minut przed cięciem.
Garnek lub pojedyncze porcje z cebulą, sałatą i pomidorem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Avinyo Cava Brut Reserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Avinyo Cava Brut Reserva]()
Avinyo Cava Brut Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.