Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada

Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada
Warstwowe Chile-Zapiekanka Enchilada z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 448 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 240 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Mieszanka refried fasoli, zielona cebula, Colby-monterey jack cheese blend, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Warstwowe Chile-Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada, oraz Zapiekanka Z Kurczaka Warstwowego Chile Relleno.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W średniej misce, wymieszać kurczaka, 1 1/2 szklanki sera, chiles i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
Warstwa 3 tortille w naczyniu do pieczenia, nakładając się w razie potrzeby i umieszczając lekko do góry boki naczynia (pokrój trzecią tortillę na pół).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Rozłóż około połowy fasoli na tortillach. Wymieszać z około połową mieszanki kurczaka i połową sosu enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Warstwa z 3 więcej tortille i pozostałe mieszanki fasoli i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
5
Umieścić pozostałe 2 tortille na mieszaninie kurczaka, nakładając się lekko (nie umieszczać po bokach naczynia).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Na wierzch polać pozostałym sosem enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
7
Posypać pozostałym 1 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
8
Naczynie do pieczenia przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Piec 45 do 55 minut lub do bąbelków i dokładnie ogrzane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
10
Odstawić 5 do 10 minut przed cięciem.
11
Garnek lub pojedyncze porcje z cebulą, sałatą i pomidorem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Avinyo Cava Brut Reserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Avinyo Cava Brut Reserva
Avinyo Cava Brut Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn