Warstwowa Zapiekanka Pomidorowo-Warzywna

Warstwowa Zapiekanka pomidorowo-warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 152 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, cukinia, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Warstwowa Zapiekanka Ziemniaczano-Warzywna Letnia, Warstwowa zapiekanka z dyni i pomidorów, oraz Zapiekanka z bakłażana, cukinii i pomidorów.
Instrukcje
Na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu często mieszaj cebulę i 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż cebula zacznie brązowieć, 12-15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie opłucz pomidory, rdzeń, pokrój na pół i wyciśnij nasiona. Pomidory cienko pokroić w poprzek.
Połącz bazylią, tymiankiem i czosnkiem.
1/2 ziół wymieszać z cukinią.
Ugotowaną cebulę rozłóż w płytkiej 2-do 3-ćwiartkowej zapiekance. Równomiernie rozprowadzić cukinię na cebuli.
Warstw plastry pomidora na plasterki cukinii.
Posypać równomiernie pozostałą mieszaniną ziół i lekko solą i pieprzem.
Skropić warzywa pozostałą oliwą z oliwek.
Piec w piekarniku 400, aż pomidory są rumiane i plastry cukinii są miękkie po przekłuciu, 35 do 40 minut (30 do 35 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Dodać sól i pieprz do smaku.