Warstwowa Sałatka Owocowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać warstwowe owoce zatkane Sałatka spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 731 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz serek, żelatynę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Warstwowa Sałatka Owocowa, Warstwowa Sałatka Owocowa, oraz Sałatka warstwowa z owocami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić pomarańczę w cienkie (1/8 cala grubości) plastry, odrzucając końce.
Wymieszać razem 2 szklanki wody i 2 szklanki cukru w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i mieszać, aż cukier się rozpuści. Delikatnie wymieszać w plasterki pomarańczy, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, od czasu do czasu naciskając plasterki pomarańczy do cieczy, przez 40 minut.
Plastry pomarańczy wyjąć łyżką z rowkiem i umieścić w jednej warstwie na papierze woskowym; całkowicie ostudzić. Wyrzucić płyn do patelni.
Umieść 1 plasterek pomarańczy na dnie każdego z 6 (1 1/2 do 2 szklanek) szklanek wody, odrzucając lub rezerwując pozostałe plasterki pomarańczy do innego użycia. (Plastry pomarańczy nie będą leżały płasko na dnie szklanek.) Odstawić.
Wyjąć i wyrzucić 2 łyżki żelatyny o smaku brzoskwiniowym z 1 opakowania. Wymieszaj pozostałą żelatynę o smaku brzoskwiniowym i 2 szklanki wrzącej wody w misce 1 do 2 minut lub do rozpuszczenia żelatyny.
Wlać około 1/3 szklanki mieszanki żelatyny o smaku brzoskwiniowym na plaster pomarańczy w każdej szklance. Chill 1 godzinę lub do firmy.
Wymieszać razem pół i pół i 1/4 szklanki zimnej wody w średnim sosie-patelni.
Posypać 2 łyżeczkami niesmakowanej żelatyny i wymieszać.
Umieść patelnię na średnim ogniu; wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki cukru i gotować, często mieszając, 3 do 5 minut lub do rozpuszczenia cukru i żelatyny. (Nie gotować).
Serek śmietankowy w mikrofalówce na średnim (50% mocy) 45 sekund lub do bardzo miękkiego; mieszać, aż będzie gładki.
Twarożek ubić na pół i pół mieszanki, aż będzie gładki; ubić w ekstrakcie z wanilii i schłodzić 30 minut lub do lekkiego ostygnięcia. Łyżka około 3 łyżki śmietany ser mieszany w równomiernej warstwie nad twardą warstwą brzoskwini w każdej szklance; schłodzić.
Wyjąć i wyrzucić 2 łyżki żelatyny o smaku malinowym z 1 opakowania. Wymieszać żelatynę o smaku malinowym i pozostałe 2 szklanki wrzącej wody L do 2 minut lub do rozpuszczenia żelatyny. Chill 45 minut lub do konsystencji białka jaj. Wymieszać z malinami i łyżką około 1/2 szklanki mieszanki malin w równomiernej warstwie nad mieszaniną twarogu w każdej szklance. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin.