Wakacyjny niemiecki Stollen
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lakto ovo? Wakacyjny niemiecki Stollen może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 5 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis służy 36. Za 43 centy za porcję, ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup skórkę cytryny, płatki migdałów, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 20%. Niemieckie Stollen, Stollen (niemiecki chleb bożonarodzeniowy) i Holiday Lebkuchen (niemieckie ciasteczka z przyprawami) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki, 1 szklankę cukru, drożdże i sól. W rondlu podgrzej mleko i 1-1/2 szklanki masła do temperatury 120–130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj aż do zwilżenia. Ubij jajka, aż będą gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
W razie potrzeby dodać ekstrakt migdałowy, skórkę cytrynową i ekstrakt rumowy. Dodajemy migdały, wiśnie, kandyzowaną skórkę z cytryny i pomarańczy oraz rodzynki (ciasto będzie lekko klejące).
Obróć na mocno posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż prawie podwoi swoją objętość, około 1-1/2 godziny.
Uderz ciasto w dół; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel na trzy części.
Każdą porcję rozwałkuj na 15-centymetrowy placek. x 8 cali owalny. Rozpuść pozostałe masło.
Każdy owal posmaruj 1 łyżką masła i posyp 2 łyżeczkami pozostałego cukru. Złóż długi bok owalu w odległości 1/2 cala od przeciwnej strony; Lekko dociśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Układać w wyłożonej pergaminem lub lekko natłuszczonej blasze do pieczenia. Krzywa kończy się lekko. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Posmaruj pozostałym roztopionym masłem; wyjąć z patelni na kratkę do ostygnięcia.
Połącz składniki glazury; skropić stołkiem.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Riesling, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Moscato, Typ Elementu Menu, Dornfelder, Moscato Dasti
Stollen działa naprawdę dobrze z kremowym sherry, napojem alkoholowym i składnikiem. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.