Wakacyjna Chała Jabłkowo-Rodzynkowa
Wakacje Jabłko-rodzynek chała może być tylko chleb szukasz. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 37 centów za porcję. Mieszanka drożdży, miodu, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chała Cynamonowa Z Rodzynkami, Holiday Chała French Toast, oraz Dżemy Świąteczne / Dżem Z Rodzynkami Żurawinowymi.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki ciepłej wody, drożdże i 1 łyżkę cukru w małej misce. Mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą.
Pozwól mu aktywować przez 10 minut-mieszanina powinna wyglądać na spienioną.
W dużej misce stojącego miksera z uchwytem łopatkowym lub ręcznym mikserem, ubijaj jajka ze średnią prędkością, aż do wymieszania.
Dodać olej, sól i pozostałe 3/4 szklanki cukru. Beat aż blady kolor, o 4 protokół. Ubić w 2/3 szklanki wody, następnie dodać mieszaninę drożdży. Ubić w mące 1 szklankę na raz.
Obrócić ciasto na mąkę i ugniatać przez 2 minuty (lub użyć haka do ciasta na mikserze przez 1 minutę przy niskiej prędkości).
Ciasto włóż do lekko naoliwionej miski i obróć do płaszcza. Przykryj folią i ręcznikiem kuchennym i umieść w ciepłym kąciku kuchni, aby wzrosnąć. Lubię używać mojego (nieogrzewanego) piekarnika z włączoną żarówką. Chcesz, aby ciasto podwoiło rozmiar, co zajmuje tylko około godziny.
Rozwałkuj ciasto, owiń folią i ręcznikiem kuchennym i pozostaw ciasto do wyrośnięcia przez 30 minut. W tym czasie nie podwoi się, ale się nadymi.
W międzyczasie wykonaj nadzienie: w małej misce wrzuć jabłka z rodzynkami, sokiem z cytryny, miodem i cynamonem.
Odstawić na 20 minut, a następnie odcedzić płyn.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i podzielić na pół. Podziel każdą połowę na trzy równe części, w sumie sześć sztuk.
Rozwałkuj każdy kawałek, aby utworzyć 12-calową nić, a następnie wklep każdą nić w płaski kształt prostokąta. Łyżka trochę mieszanki jabłek w dół środka każdego prostokąta, a następnie złożyć ciasto na nadzienie, zwinąć w 15-calową linę i ścisnąć końce mocno.
Uformuj bochenki: umieść trzy wypełnione jabłkiem "liny" na każdej blasze do pieczenia. Oplot liny razem (złóż prawą linę na środku, a następnie złóż lewą linę na środku, powtórz). Uszczypnij na dole. Powtórz z drugim bochenkiem. Przykryć bochenki ręcznikami kuchennymi i odstawić na 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204° i ustaw stojak w pozycji środkowej.
Żółtko ubić z 1 łyżką wody i posmarować wierzchem bochenka.
Piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć ogień do 177° i piec, aż skorupy są rumiane i chleb jest dmuchany i lekki, 30 minut więcej.
Przełożyć bochenki do stelaża i ostudzić na 30 minut przed podaniem.
Przedruk z książki kucharskiej miłośnika jabłek autorstwa Amy Traverso. Copyright © 2011 by Amy Traverso; photographs © 2011 by Squire Fox. Wykorzystano za zgodą wydawcy, W. W. Norton & Company, Inc.