Włoskie Fondue
Przepis na włoskie fondue zaspokoi Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 15 minut. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 357 kalorii. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Udaj się do sklepu i kup sos alfredo, mieszankę czterech serów, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Włoskie Fondue, Fondue z piwem i włoską kiełbasą oraz Zestaw do fondue czekoladowego i żeliwnego Fondue Swissmar.
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szałwię i smaż, aż masło stanie się złotobrązowe, około 2 minut.
Wsypać mąkę i gotować przez 1 minutę.
Wlać wino i dusić przez 2 minuty.
Wymieszaj sos Alfredo. Stopniowo dodawaj ser, ubijaj, aż ser się rozpuści i masa będzie gładka.
Przenieś mieszaninę do garnka do fondue, naczynia do ocierania lub miski ceramicznej.
Podawać z pieczywem i ziemniakami.