Włoska faszerowana słodka papryka
Włoska faszerowana słodka papryka to śródziemnomorska przystawka. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 397 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pesto, bułka tarta, kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoska Faszerowana Papryka, włoska faszerowana papryka, oraz Włoska Faszerowana Papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ułóż paprykę, pokrojoną bokiem, na blasze do pieczenia.
Posmaruj odrobiną oleju z paczki pomidorów i mozzarelli, a następnie dopraw. Gotować przez 10 minut, aby lekko zmięknąć.
W międzyczasie wymieszaj kuskus w misce z pesto i zalej 125 ml wrzącej wody. Przykryć i pozostawić na 5 minut, aby puchnąć.
Pomidory i mozzarellę dobrze odcedzić, następnie wymieszać z kuskusem. Podzielić na papryki, następnie posypać bułką tartą
Piec przez 15-20 minut, aż wierzch będzie chrupiący, a papryka będzie miękka.