Vindaloo Wieprzowe
Wieprzowina Vindaloo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 407 kalorii, 46g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z indian.food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i podnieś tyłek łopatki wieprzowej, olej roślinny, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese), Vindaloo Wieprzowe, oraz Vindaloo Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, kminek, kolendrę, kurkumę, kardamon, cynamon, sól, pieprz i goździki.
Umieścić wieprzowinę w dużej misce i posypać połową mieszanki przypraw, rzucając dobrze do coat.In duży ciężki rondel, podgrzać połowę oleju na średnim ogniu.Wieprzowinę brązową w partiach i w razie potrzeby dodać więcej oleju.
Dodać pozostały olej do miski i zmniejszyć ogień do medium.
Dodaj pozostałą mieszankę przypraw, cebulę, czosnek, 2 łyżki octu, imbir, musztarda i płatki czerwonej papryki.Gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 6 protokół.
Wlać bulion z kurczaka i pozostały ocet.Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby zeskrobać wszelkie brązowe kawałki.Powrót wieprzowinę i wszelkie zgromadzone soki na patelnię i dodać liście laurowe.Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut.Odsłaniać i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka i sos zgęstnieje, o 15 protokół.Odrzuć liście laurowe.