Vegan Gyoza
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Wegańska Gyoza może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 99 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka AKE, opakowania gyoza, skrobia ziemniaczana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Vegan Gyoza, Vegan Gyoza, oraz Gyoza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zamrozić tofu na noc. Rozmrozić, dokładnie umyć i wycisnąć jak najwięcej wody z tofu, jak można. Zobacz mój post na "wegetariańskie mięso mielone" bardziej szczegółowe instrukcje.Umyć quinoa i gotować w 1 szklance wody.
Dodaj go do miski z tofu po ugotowaniu. Gotuj kapustę, aż nie będzie już chrupiąca, ale nie dopóki nie będzie w pełni miękka (około 1-2 minut).
Odcedzić i uruchomić pod zimną wodą, więc jest wystarczająco chłodny do obsługi. Wstrząsnąć z nadmiaru wody, ale nie ściskać. Mielić kapustę i dodać ją do miski z tofu i quinoa.
Dodaj szalotki, czosnek, imbir, olej sezamowy, sos sojowy, sake, skrobia ziemniaczana, sól i biały pieprz do miski. Wysuszone shiitake utrzeć na proszek za pomocą mikrowłókien i dodać do miski. Załóż rękawicę bezpieczną dla żywności i wymieszaj nadzienie ręką, używając ugniatania, aby nakłonić kruchą mieszaninę do połączenia. Nigdy nie skleja się jak nadzienie na bazie mięsa, ale powinien zachować swój kształt po zebraniu razem z łyżką. Jeśli jesteś praworęczny, umieść 1 opakowanie w dłoni lewej ręki, a następnie umieść łyżkę nadzienia na środku opakowania. Zanurz palce prawej ręki w misce z wodą i zwilż całą krawędź opakowania. To jest to, co uszczelnia plisy na miejscu. Kontynuuj trzymając pierogi w lewej ręce i złóż owijkę na pół, ale nie uszczelniaj jeszcze krawędzi. Uchwycić lewą krawędź i przytrzymać ją lewym kciukiem i palcem wskazującym. Złóż fałdkę prawym kciukiem i palcem wskazującym. Zacisnąć fałdę lewym kciukiem i palcem wskazującym. Używając palców prawej ręki, aby nie wycisnąć nadzienia. Kontynuuj plisowanie i szczypanie, aż osiągniesz prawą krawędź. Powtarzaj, aż zabraknie napełniania lub owijania. Jeśli nie zamierzasz smażyć ich od razu, połóż pierogi na pergaminie i zostaw trochę miejsca między nimi, aby nie przywierały. Możesz je zamrozić w ten sposób i przenieść do torby zamrażarki po zamrożeniu.
Dodaj 2 łyżki oleju do nieprzywierającej patelni i podgrzej na średnim ogniu.
Dodaj gyoza w wierszach. Smażyć, aż gyoza zacznie się opalać na dnie. Z pokrywką w gotowym, dodaj 1/4 szklanki wody do patelni i natychmiast przykryj pokrywką. Olej będzie rozpryskiwać się trochę, więc bądź ostrożny i użyj pokrywy jako tarczy, aby się chronić.
Niech gyoza pary przez 2 minuty. Jeśli woda wyczerpie się przed upływem 2 minut, otwórz pokrywę i dodaj trochę więcej. Po gotowaniu na parze zdejmij pokrywkę i pozwól pozostałej wodzie spalić się.
Niech gyoza smażymy w pozostałym oleju, aż dno będzie złociste i chrupiące. Talerz z chrupiącą stroną do góry, żeby się nie rozmiękły. Aby zrobić sos do gyoza, połączyć równe części sosu sojowego i octu ryżowego i dodać olej chili do smaku.