Ukraiński Pudding Zbożowy

Ukraiński Pudding Zbożowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ukraińskiego puddingu zbożowego. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 243 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, cukier, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Z Budyniem Czekoladowym (Bez Ziarna, Paleo), Pudding Coco Java {bez ziarna, paleo}, oraz Budyń chlebowy z kremem Chantilly (bez ziarna!).

Instrukcje

1
W średnim rondlu na dużym ogniu, połączyć jęczmień i 5 szklanek wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 30 minut, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać jęczmień pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W międzyczasie, doprowadzić mały rondel wody do wrzenia. Wymieszać z makiem, następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Tymczasem w małej, suchej patelni na umiarkowanym ogniu, migdały tosty, stale potrząsając patelnią, aż zbrązowieje i pachnące, o 4 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Na drobnoziarnistym sitku odcedzić mak, a następnie przełożyć do robota kuchennego. Proces aż do drobno zmielone. Gdy jęczmień jest miękki, odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu. (Jeśli nie ma wystarczająco dużo, dodaj wodę, aby 1/2 szklanki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
JęczmieńJęczmień
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
5
Przenieść jęczmień do dużej miski. Wymieszać z zarezerwowanym płynem, miodem i solą. Wymieszaj prażone migdały, zmielony mak, morele i rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
MorelaMorela
MigdałyMigdały
RodzynkiRodzynki
JęczmieńJęczmień
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Rozgrzej piekarnik do 163°. Lekko masło 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia lub 2-quart płytkie naczynie zapiekanki. Naciśnij mieszankę jęczmienia równomiernie na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Piec 20 minut, następnie ostudzić na patelni, przykryć i schłodzić przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
W małej misce, ubij razem cukier i cynamon. Łyżka schłodzonej kutii do małych miseczek, w razie potrzeby posypać cukrem cynamonowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia13
Magazyn