Ugotuj książkę: łosoś szybko Peklowany

Need a pescatariańskie danie główne? Gotuj książkę: szybko utwardzony łosoś może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka naprawdę oliwy z oliwek, małe liście selera, filet z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotuj książkę: szybkie Kimchi, Gotuj książkę: szybkie Sukiyaki, oraz Szybko Peklowany łosoś Sake z komosą ryżową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cienko pokroić 1-funt filet z dzikiego łososia po przekątnej na duże, cienkie plastry.Obficie posypać solą Maldon lub inną łuszczącą się solą morską i zmielić pep-per na dużym talerzu. Ułóż plastry łososia w jednej warstwie na wierzchu soli i pieprzu, a następnie ponownie posyp solą i pieprzem. Rozsypać posiekanymi liśćmi koperku. Przykryj folią, naciskając ją bezpośrednio na łososia i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Zdjąć folię, skropić naprawdę dobrą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i rozsypać pokrojoną cebulką i garścią drobnych liści selera.
Podawać z cienko pokrojonym, maślanym pum-perniklem lub innym dobrym ciemnym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.