Ugotuj książkę: wiejskie frytki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać gotować książkę: Wieś frytki spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 473 kalorie, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól morską, ziemniaki bliss, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ugotuj książkę: Burger i frytki, Ugotuj książkę: frytki z serem Jalapeño, oraz Ugotuj książkę: Top polędwica ze szpinakiem i domowymi frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umyć i wyszorować pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Pocięte na pół wzdłuż, następnie na długie paski o grubości około 1/4 cala.
W głębokim garnku lub frytkownicy rozgrzej około 3 cale oleju, aż termometr odczyta 121°. Ułóż metalową tacę lub blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Dodaj garść ziemniaków do garnka. Smażyć do miękkości, ale nie mają koloru.
Osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz procedurę, aż wszystkie paski zostaną ugotowane. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Podgrzej olej do temperatury 350 ° F. Ułóż metalową tacę świeżymi ręcznikami papierowymi.
Dodajemy schłodzone ziemniaki kilka garści na raz do oleju i smażymy na złoty i chrupiący kolor.
Osuszyć na papierowych ręcznikach. Wymieszać z rozmarynem, tymiankiem i solą, gdy plastry są jeszcze gorące.