Ugotuj książkę: Tofu przyprawione
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Gotować książkę: przyprawione Tofu może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Mieszanka tofu, olej roślinny, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 278 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: Sałatka z pomidorów wiśniowych i tofu, Ugotuj książkę: Miso Tofu Nuggets z Edamame, oraz Gotuj książkę: smażyć z Tofu, fasolką szparagową i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij tofu z opakowania i pozwól mu spuścić w durszlaku lub na boku w misce.
Połącz zieloną cebulę i czosnek w małej misce.
Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, nasiona sezamu, i chile proszku i wymieszać.
Pokroić kostkę tofu wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na dużym ogniu. Ostrożnie umieścić plastry tofu na patelni. Gotować, aż tofu jest lekko rumiane na dole i coraz trochę chrupiące na brzegach, 4 do 5 protokół. Obróć plastry i brązową drugą stronę.
Zmniejszyć ogień i łyżka przyprawy nad tofu, rozprowadzając go nieco równomiernie. Przykryć i pozostawić na parze przez 2 do 3 minut.
Przełożyć na talerz i podawać natychmiast.