Ugotuj książkę: Squash bengalski z ciecierzycą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać gotować książkę: Bengalski Squash z ciecierzycy spróbować. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pastę imbirową, cukier, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Bengalski dyni i ciecierzyca Garbanzos, Ugotuj książkę: półksiężyce squasha z masłem, sezamem i solą, oraz Ugotuj książkę: policzki wołowe duszone z granatu z puree z dyni maślanej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu nonstick.
Dodaj asafoetida, liść laurowy, Panch phoran i chiles; gotować na małym ogniu przez około 1 minutę.
Dodać cebulę i gotować do miękkości i złoty. Wymieszaj kurkumę, kminek i zmieloną kolendrę wraz z solą, cukrem i pastą imbirową. Wymieszaj patelnię, dodaj odrobinę wody i gotuj przez kolejną minutę.
Dodać Kabaczek, wlać 2/3 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest gotowane przez, około 15-18 minut.
Wymieszaj ciecierzycę, garam masala, proszek z nasion kopru włoskiego i odrobinę wody. Gotować jeszcze minutę i podawać. Danie powinno być wilgotne, ale nie pieczone.