Ugotuj książkę: Sałatka Biała
Gotuj książkę: cała biała sałatka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 373 kalorie, 6G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 61 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z cytryny, sezamu, jabłek granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Sałatka z białych szparagów, Gotuj książkę: ciasteczka Czarno-białe, oraz Ugotuj książkę: trufle z białej czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sałatkę: przyciąć łodygi selera i obrać je obieraczką do warzyw, aby usunąć twardą, ciągłą zewnętrzną warstwę (lub przynajmniej twarde sznurki, które Obieraczka złapie). W Delicabar seler został pocięty na wstążki. Jeśli chcesz to zrobić, przeciąć każdą łodygę w poprzek na pół, a następnie użyć obieraczki do golenia cienkich pasków. Aby zwijać wstążki i trzymać je do czasu podania, włóż je do miski wypełnionej kostkami lodu i wodą i przechowuj w lodówce. Alternatywnie, można po prostu pokroić seler w poprzek na cienkie plasterki i wrzucić je do miski.
Jabłka obrać, pokroić na pół i osuszyć.
Pokrój je w kostkę o średnicy od 1/4 do 1/2 cala.
Posypać i wrzucić jabłka z odrobiną soku z cytryny, aby nie stały się brązowe, i dodać je do selera.
W zależności od tego, jak brudne są twoje grzyby, wyszczotkuj je, aby usunąć luźny brud lub wytrzyj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Jeśli ich stopy są grube i gąbczaste, odstaw je i wyrzuć (lub włóż je do zamrażarki, aby zaoszczędzić na bulionie warzywnym); jeśli nie, po prostu przyciąć je i pozostawić. W obu przypadkach pokroić grzyby na cienkie plasterki.
Posypać i wrzucić plastry z odrobiną soku z cytryny i dodać je do miski.
Usunąć z kapusty twarde zewnętrzne liście i ćwiartować kapustę na dłuższą drogę.
Odetnij twardy rdzeń u podstawy, a następnie pokrój kapustę w poprzek na cienkie plastry (jak colesław).
Dodaj do miski i dać wszystko dobrą mieszankę.
Aby zrobić vinaigrette: można zrobić ten dressing, zasadniczo majonez, w robocie kuchennym lub blenderze, lub można to zrobić ręcznie z trzepaczką (co jest sposobem, w jaki to robię, ponieważ jest szybki, a sprzątanie jest łatwe).
Żółtko umieścić w procesorze, blenderze lub misce, dodać 1 łyżkę jogurtu, doprawić solą i białym pieprzem, pulsować lub ubijać, aby zmiksować. Po uruchomieniu procesora lub blendera lub ciągłym ubijaniu dodaj oliwę kropla po kropli. Kiedy mieszanina zaczyna wyglądać jak majonez, można wlać olej w stałym, ale delikatnym strumieniu. Po dodaniu około połowy oleju, zmiksuj lub ubijaj większość soku z cytryny, a następnie wróć do oleju. Na koniec dodać pozostałe 6 łyżek jogurtu. Posmakuj i dodaj więcej soku z cytryny, soli i / lub białego pieprzu, jeśli chcesz. (Vinaigrette mogą być wykonane do dnia przed i schłodzone; trzepaczka przed użyciem.)
Aby służyć, odsączyć wstążki selera, jeśli je zrobiłeś, poklepać je do sucha, i wymieszać je z resztą warzyw w misce.
Wlać winegret i dać wszystko dobry rzut.
Przełożyć do miski lub talerzy sałatkowych i posypać sezamem.