Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak
Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, zwykły ryż, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: kurczak i warzywa gliniane garnki ryż, Ugotuj książkę: kiełbasa, krewetki i kurczak smażony ryż, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z kurczakiem i ryżem z miętowym Pesto i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż sushi umyć i namoczyć dokładnie w wodzie przez pół godziny. Odłożyć na bok.
Suszone grzyby shiitake namoczyć w 3/4 szklanki sosu sojowego. Odstawić (namoczyć do miękkości).
Na patelni nonstick rozgrzać 2 łyżki oleju, a następnie podsmażyć imbir. Szybko dodać kawałki kurczaka z 2 łyżkami sosu sojowego (aby nadać kolor kurczaka). Smażyć, aż kurczak będzie ugotowany. Odstawić na talerz i ostudzić dokładnie; jest to ważne.
Odcedzić ryż sushi z wody. Umyć zwykły ryż czyste i spuścić wodę, zbyt. Pamiętaj, aby dobrze osuszyć oba Ryce.
Używając ręki, wyciśnij grzyby shiitake z sosu sojowego, ale pamiętaj, że nie marnujesz sosu sojowego, ponieważ będzie on używany później.
W tej samej patelni nieprzywierającej podgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż czosnek, cebula, a następnie grzyby.
Włóż cały ryż, sushi i regularne, a także 3 łyżki sosu sojowego. Smażyć, aż ryż będzie równomiernie pokryty olejem i soją. Nie należy długo mieszać-smażyć ryż (mniej niż minutę).
Wlać mieszaninę ryżu i kurczaka do kuchenki ryżowej.
Wlać 4 1/2 (miarka do gotowania ryżu) szklanki wody. Wlać również sos sojowy, którego użyłeś do namoczenia suszonych grzybów shiitake.
Dodaj odrobinę soli (tylko odrobinę).
Pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut lub dłużej, mieszając, aby rozproszyć ciepło. Rozpraszanie ciepła jest ważne, aby nie zadzierać z systemem pomiarowym kuchenki.
Po ostygnięciu zacznij gotować w zwykły sposób w kuchence do gotowania ryżu.