Ugotuj książkę: pieczona gorąca czekolada
Gotuj książkę: pieczona gorąca czekolada może być tylko napojem, którego szukasz. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 648 kalorii, 10g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, cukier granulowany, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 192 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Bostońska fasola "pieczona", Ugotuj książkę: zapiekany Sernik śniadaniowy, oraz Ugotuj książkę: tuńczyk pieczony w piekarniku z pikantną polewą.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ułóż żaroodporne filiżanki do kawy lub kubki lub 8-uncjowe ramekiny na patelni do pieczenia lub pieczenia.
Umieść czekoladę i masło w górnej części podwójnego kotła ustawionego na delikatnie gotującej się wodzie i od czasu do czasu ubijaj, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Wymieszać jajka i cukier razem w misce miksera stojącego, a następnie ustawić na gotującej się wodzie i mieszać do ogrzania w dotyku.
Umieścić miskę na mikserze stojącym i, używając nasadki trzepaczki, B jeść przez 3 do 5 minut, aż będzie lekki i puszysty.
Wyjąć z miksera i złożyć jajka do mieszaniny czekolady, aż będzie lekki i gładki.
Dodaj wystarczająco dużo bardzo gorącej wody do pieczenia, aby dostać się w połowie boków filiżanek.
Piec przez 15 do 20 minut. Pieczone gorące czekoladki zostaną wykonane, gdy blaty stracą błyszczące wykończenie. Drewniany szpikulec włożony w górę wyjdzie czysty, ale ciasto w kierunku dna kubka nadal będzie bardzo wilgotne.
Ostrożnie wyjmij filiżanki z patelni. Ciasta można podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub przykryć i schłodzić do 1 dnia. Aby podgrzać, doprowadzić do temperatury pokojowej i umieścić w nagrzanym piekarniku 350 stopni F na 5 minut lub do ogrzania.