Ugotuj książkę: Orbit Cake Davida Lebovitza
Gotuj książkę: ciasto Orbit Davida Lebovitza może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier granulowany, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 5 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wspaniałe ciasteczka czekoladowe z Wielkiej książki Davida Lebovitza O, Ciasto polenta Davida Lebovitza z oliwą z oliwek i rozmarynem, oraz Super-cytrynowy suflet Davida Lebovitza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko posmaruj 9 przez 2-calową okrągłą patelnię na ciasto i ułóż dno papierem do pieczenia.
Masło i czekoladę umieścić na podwójnym kotle ustawionym nad delikatnie gotującą się wodą.
Ubijać od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
W dużej misce, ubić razem jajka i cukier. Stopniowo ubijaj roztopioną mieszaninę czekolady i kontynuuj ubijanie, aż do całkowitego połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w większej patelni do pieczenia i przykryj górną część patelni tortowej folią.
Dodaj wystarczająco dużo bardzo gorącej wody do pieczenia, aby dojść do połowy boków patelni ciasta i piec przez 1 godzinę i 15 minut do 1 godziny i 30 minut, lub do momentu, gdy ciasto ustawi. Aby przetestować, dotknij lekko środka ciasta palcami: powierzchnia będzie lekko lepka, ale palce powinny odejść czyste.
Ostrożnie wyjmij patelnię z kąpieli wodnej i umieść na stojaku chłodzącym, aby całkowicie wystygła.
Przykryć patelnię folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 3 dni.
Aby służyć, Uruchom nóż na krawędziach ciasta, aby poluzować boki. Podgrzej dno patelni tortowej gorącym ręcznikiem lub palnikiem gazowym, stale przesuwając patelnię, aby równomiernie podgrzać dno i poluzować ciasto. Odwróć na talerz do serwowania. Odklej pergamin.
Pokroić w cienkie plasterki i podawać każdy plasterek z odrobiną bitej śmietany.