Ugotuj książkę: kurczak Kaszmirski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: kurczak Kashmiri spróbuj. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 420 kalorii, 24g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Ten przepis od Serious Eats ma 56 fanów. Jeśli masz olej roślinny, mielony kminek, kawałki kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotuj książkę: Kashmiri Pilaf, Ugotuj książkę: Kurczak z gałką muszkatołową, oraz Ugotuj książkę: kurczak cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu nonstick i dodać całe przyprawy; niech rozpryskują się przez 15 sekund.
Dodać cebulę i gotować na złoty kolor. Tymczasem za pomocą blendera zrób drobną pastę z imbiru i czosnku z odrobiną wody.
Dodaj do patelni i gotuj, aż nadmiar płynu odparuje, a pasta smaży się przez 30 sekund.
Dodać sól, sproszkowane przyprawy i pomidory. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż olej zostanie uwolniony z sosu masala, około 10-15 minut.
Dodać 3/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, następnie smak i dostosować przyprawy.
Dodać kawałki kurczaka i gotować, przykryte, aż kurczak jest gotowane przez, około 25 protokół. Zdejmij pokrywkę i dodaj kroplę wody z niedawno ugotowanego czajnika, jeśli sos zmniejszył się zbytnio lub, jeśli to konieczne, ugotuj nadmiar płynu na dużym ogniu.