Ugotuj książkę: Klon Crème Caramel

Ugotuj książkę: Klon Crème Caramel
Ugotuj książkę: Klon Crème karmel może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 373 kalorie, 4G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mielony cynamon, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Crème Brûlée, Ugotuj książkę: Vermont Maple - słodzony chleb kukurydziany, oraz Ugotuj książkę: grillowane piersi z kurczaka z mandarynką-klon-bla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 135°. Lekko posmaruj 6 (3/4 szklanki) ramekinów i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
1/2 szklanki syropu klonowego dusić w małym rondlu na średnim ogniu przez około 10 minut, aż syrop zmniejszy się do gęstej konsystencji. Nie przegotuj, bo zrobisz cukierki. Natychmiast wlać karmel do przygotowanych ramekinów, aby pokryć boki częścią karmelu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
1
Ubij syrop klonowy klasy B, żółtka jaj, wanilię i cynamon w średniej misce do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Rozgrzać śmietanę w średnim rondlu, aż się zagotuje. Stopniowo ubij gorącą śmietanę do mieszaniny żółtka, a następnie podziel mieszaninę między przygotowane ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Ustaw ramekiny na patelni do pieczenia i napełnij patelnię gorącą wodą do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię folią, ostrożnie przełożyć do piekarnika i piec przez 50 minut. Podczas ostatnich 10 minut pieczenia, sprawdź kremy, aby upewnić się, że środek jest ustawiony i trochę wiggly, ale nie całkowicie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
4
Wyjąć krem z wody i schłodzić w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 4 godziny. Kremy można zrobić jeden dzień wcześniej, ale upewnij się, że pokrycie, gdy są zimne. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
5
Aby podać, Uruchom nóż na brzegach ramekinów, aby poluzować kremy i odwróć na talerze deserowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Tridente Tridente Tempranillo z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tridente Tridente Tempranillo
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn