Ugotuj książkę: Klasyczny szpinak śmietankowy
Gotuj książkę: Klasyczny szpinak śmietany może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 323 kalorie, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, szpinak, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: szpinak śmietankowy, Ugotuj książkę: Klasyczne ciasteczka cukrowe, oraz Gotuj książkę: Classic Buffalo Wings dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do rondla włożyć mleko z cebulą, liściem laurowym i czarnym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez dziesięć minut, aby aromaty do swoich rzeczy.
Odrzuć bardzo twarde łodygi szpinaku, a następnie ugotuj liście w pokrywce z filmem wody na dnie. Powinny być delikatne za minutę lub dwie, może mniej.
Odcedzić i schłodzić pod zimną bieżącą wodą, ścisnąć dokładnie, ale delikatnie, aby usunąć większość wody, a następnie drobno posiekać.
Roztopić masło w patelni o grubym dnie, wymieszać z mąką i gotować przez kilka minut, mieszając, aby się nie przypaliło.
Wlej ciepłe mleko, nie potrzebujesz aromatów, oni wykonali swoją pracę. Gdy sos zacznie gęstnieć, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól mu delikatnie bąbelkować przez dobre piętnaście minut. Sporadyczne zamieszanie, dbając o prawo w rogach, zapobiegnie jego spalaniu.
Wymieszaj śmietanę i posiekany szpinak, a następnie zakończ solą, pieprzem i drobną tarką z gałki muszkatołowej.