Ugotuj książkę: kapusta kokosowa z Chiles i zielonym groszkiem
Ugotuj książkę: kapusta kokosowa z Chiles i zielonym groszkiem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, liście curry, kapusta 2 szklanki grochu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: świeży groszek z sałatą i zielonym czosnkiem, Ugotuj książkę: brokuły Rabe z Chiles i czosnkiem, oraz Gotuj książkę: Collard Greens z Poblano Chiles i Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 szklankę wody do słoika blendera, i dodać kokosowe i chiles. Przecier, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aby uzyskać kremowo-biały, cienki sos z drobinkami zieleni.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy, przykryć patelnię i gotować, aż nasiona przestaną popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund.
Dodaj soczewicę i smażyć je na złoty kolor, 15 do 20 sekund.
Natychmiast dodać kapustę, groch, sól, liście curry i sos. Wymieszać raz lub dwa razy i doprowadzić curry do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta jest po prostu miękkie, 8 do 10 minut. Więc serwuj.
Uwaga: aby rozpuścić kokosa, przykryć 1/2 szklanki wrzącej wody, odstawić na około 15 minut, a następnie odcedzić.