Ugotuj książkę: Irish Porter Cake
Przepis gotuj książkę: Irish Porter Cake jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do dzień św. Patryka. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz masło, wiśnie, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ugotuj książkę: Irlandzkie ciasto jabłkowe, Ugotuj Książkę: Tradycyjny Irlandzki Boczek, Kapusta I Sos Pietruszkowy, oraz Ugotuj książkę: ciasto morelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż 9-calową okrągłą patelnię z pergaminem.
Roztopić masło, cukier i stout w rondlu.
Dodać skórkę pomarańczową i owoce i obrać ze skórki (z wyjątkiem wiśni). Doprowadzić mieszaninę do wrzenia przez 3 do 4 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, aż będzie letni.
Mąkę, sodę oczyszczoną i wymieszaną przyprawę przesiać do miski do mieszania.
Dodać mieszankę owoców do mąki i dodać wiśnie.
Jajka ubić; dodawać stopniowo, równomiernie mieszając.
Piec w piekarniku przez około 1 godzinę i 10 minut. Jeśli chcesz, gdy ciasto jest ugotowane, możesz zalać nim 4 łyżki stołowe stout. Przechowywać ciasto przez 2 do 3 dni przed krojeniem.