Ugotuj książkę: grillowane sardynki z posiekaną sałatką i zupą Skordalia
Ugotuj książkę: grillowane sardynki z posiekaną sałatką i zupą Skordalia to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka greckiego oregano, sardynek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: posiekana Sałatka z szynki z jajkami na twardo, Gotuj książkę Planer imprezowy: makaron z sardynkami, oraz Ugotuj książkę: Grillowana Sałatka z pieczywa pomidorowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla Skordalii ugotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie, aż będą bardzo miękkie.
Tymczasem, w małym robocie, przecier czosnek i ocet, aż bardzo gładkie.
Wrzucić ziemniaki przez ricer do miski i wymieszać z mieszaniną octu czosnkowego. Wymieszaj oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli i obfite mielenie pieprzu. Skordalia powinny być konsystencją musu jabłkowego.
Skordalię ubić z jogurtem i octem na gęstą pastę.
W przypadku grillowanych sardynek otwórz środkową jamę każdej sardynki, tak jak w książce. Za pomocą kciuka wypchnij wszystkie pozostałe wnętrzności. Następnie przesuń kciuk między klatką piersiową a ciałem, zaczynając od końca ogona i przechodząc w dół w kierunku głowy, aby uwolnić klatkę piersiową i kręgosłup. Powtórz po drugiej stronie i usuń szkielet. Za pomocą pincety wyciągnij wszystkie pincety, które rozciągają się poza zewnętrzne krawędzie po obu stronach. Pozostawić tylną płetwę na miejscu. Sardynki dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami i trzymać w lodówce na stojaku, odkrytym, aż będą gotowe do grillowania.
Złóż i Ubierz małą posiekaną sałatkę grecką(jeśli używasz oliwy z oliwek i soku z cytryny zamiast vinaigrette, pamiętaj, aby dobrze przyprawić).
Na każdym z 4 talerzy umieść duży, ładny rozmaz mieszanki Skordalia-jogurt.
Rozgrzej grill węglowy lub gazowy lub żeliwną patelnię grillową, aż do bardzo, bardzo gorącej. Doprawić sardynki z obu stron solą i pieprzem. Grillować od strony skóry w dół przez 30 do 40 sekund, następnie obrócić tylko na 1 sekundę i przenieść na ciepłe talerze na wierzchu Skordalii. Na wierzchu każdej sardynki posypać posypką greckiego oregano i odrobiną posiekanej sałatki.