Ugotuj książkę: grillowana kukurydza na kolbie
Przepis gotuj książkę: grillowana kukurydza na kolbie jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, masło, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Sałatka z grillowanej kukurydzy i komosy ryżowej, Ugotuj książkę: Pudding kukurydziany, oraz Ugotuj książkę: pikantna sałatka kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trzymając łuski przymocowane, obierz je z powrotem w sekcjach na każdym uchu kukurydzy i usuń jedwab. Przykryj odsłoniętą kukurydzę łuską. Kukurydzę moczyć w zimnej wodzie przez 5 do 10 minut
Rozgrzej jeden ruszt z grilla węglowego lub gazowego do średniej wysokości, a drugi do wysokiej.
Umieść kolendrę, sok z limonki, czosnek, sól i pieprz w małym robocie kuchennym lub w blenderze i pulsuj, aby połączyć. Przy uruchomionej maszynie powoli mżnij w olejach. Naprzemiennie pesto można łączyć ręcznie. Odstawić.
Umieść kukurydzę, wciąż pokrytą łuską, na średniej wysokiej rusztie. Gotować przez 3 minuty, odwrócić się na drugą stronę i gotować przez 3 minuty.
Wyjąć z grilla, obrać łuskę, powrócić do wysokiego rusztu, aby oznaczyć i lekko char kukurydzę ze wszystkich stron, obracając i jockeying między średnim i wysokim W razie potrzeby przez 5 do 7 minut w sumie.
Wyjmij kukurydzę z grilla i obficie szczotkuj pesto. Wycisnąć limonkę na uszy i posypać fleur de sel.
Podawać z pozostałą limonką i odrobiną masła na boku.