Ugotuj książkę: flądra z burakami i groszkiem cukrowym
Ugotuj książkę: flądra z burakami i groszkiem cukrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 889 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści mięty, filety z flądry, groszek cukrowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami, Ugotuj książkę: duszone buraki z burakami i imbirem, oraz Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieścić każdy burak na kwadracie z folii aluminiowej.
Skropić oliwą z oliwek, rozwałkować buraki, aby lekko obtoczyć, doprawić posypką soli i pieprzu. Owinąć luźno w folię.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia, a następnie w piekarniku. Pieczemy, aż buraki będą łatwo Przekłute ostrzem noża, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy ostygnie wystarczająco, obrać i pokroić w 1/2-calową kostkę. Odstawić.
Połowę listków mięty drobno posiekać. W płytkiej misce, połączyć je z bułką tartą. W innej płytkiej misce doprawiamy Wondrę 1 łyżeczką soli i pieprzu. W trzeciej misce lekko ubić jajka. Każdy filet z flądry zanurzyć w przyprawionej mące, następnie zanurzyć w ubitym jajku, a następnie w bułce tartej. Odstawić na blasze do pieczenia.
Na dużej patelni podsmażyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Dodaj groszek cukrowy snap, i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Dodać pokrojone w kostkę buraki i zarezerwowane unchopped mięty, i kontynuować gotowanie przez 1 minutę.
W innej dużej, najlepiej nieprzywierającej patelni, rozgrzej olej rzepakowy, aż będzie gorący, ale nie będzie palił.
Dodaj masło. Gdy piana opadnie, dodaj filety; powinieneś usłyszeć, jak skwierczą. Gotować na złoty kolor, o 3 do 4 minut na stronie.
Ugotowane filety przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i natychmiast doprawić solą i pieprzem.
Podawać z groszkiem cukrowym i burakami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.