Ugotuj książkę: endywia, jabłka i winogrona
Ugotuj książkę: endywia, jabłka i winogrona mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 71 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pulchnej endywii, masło, słodkie jabłko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czekoladowy Popcorn i winogrona, Ugotuj książkę: duszona czerwona kapusta z karmelizowanymi jabłkami, oraz Ugotuj książkę: francuskie tosty z ogolonymi jabłkami i bekonem.
Instrukcje
Endywii przeciąć wzdłuż na pół.
Pokrój jabłko na ćwiartki i usuń rdzeń. Oderwij cienki pasek skóry w dół środka każdej ćwiartki.
Umieścić dużą patelnię (nonstick jest najlepszy) na małym ogniu i wrzucić masło. Kiedy się stopi, włożyć endywia do patelni wyciąć bok w dół i jabłka skórki bok w górę.
Dodać winogrona, rozsypać na rozmarynie i gotować, niezakłócony przez 20 minut, w którym to momencie spód endywii będzie karmelizowany, a jabłka i winogrona będą miękkie i być może rumiane. Delikatnie obrócić wszystko, zalać dowolnym płynem na patelni i gotować jeszcze przez 20 minut.
Przenieś składniki na ciepły talerz lub na pojedyncze talerze i za pomocą wytrzymałej drewnianej łyżki lub silikonowej łyżki zeskrobaj cukry kuchenne przyklejone do dna patelni. Możesz wlać kilka łyżek wody do patelni, aby pomóc ci zdobyć cukry i zrobić zapasową ilość sosu. Endywia przyprawiamy solą i pieprzem, łyżką na jus i podajemy.