Grillowany tuńczyk Nicoise może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, kapary, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Spróbuj Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowany Tuńczyk Niçoise, oraz Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do glazury: w małym rondlu na średnim ogniu, gotować Chianti, ocet i cukier przez 20 do 30 minut, lub do zmniejszenia o 80-procent całkowitej objętości. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chianti
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu. Doprawić steki solą i pieprzem po obu stronach i dodać do gorącej patelni w 2 partiach. Gotować przez 2 do 3 minut. Odwróć steki, zmniejsz ogień do średniej wysokości i gotuj przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wyjmij steki z patelni i pozostaw na 5 minut. Pokroić steki na ukosie, o grubości 1 cala. Zastrzegamy patelnię na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Dodać pomidory, kapary, oliwki, czosnek, bazylia, i pietruszka na patelni i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 Pomarańcza, Skórka
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać orzo i szpinak i gotować przez dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aby zakończyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Podawać: łyżkę orzo na talerze, wierzch z tuńczykiem, parmezanem i pancettą i skropić polewą Chianti.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sos Pomidorowy Hunt's®
Chianti
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Tinga Rio Reserve Merlot z 4.8 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.