Ugotuj książkę: chleb Pakora
Gotuj książkę: chleb Pakora może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 23 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 135 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chleb Pakora z nadziewanym ziemniakiem, jak zrobić chleb Pakora, Gotuj książkę: Hybrydowy chleb szybki, oraz Ugotuj książkę: chleb z orzecha francuskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kromki chleba w pożądane kształty (jak trójkąt, prostokąt, itp.)
W misce wymieszaj gram mąki, kurkumę w proszku, sól, nasiona karomu, czerwony proszek chili i garam masala.
Dodaj trochę wody, aby uzyskać gładkie ciasto o konsystencji powłoki.
Rozgrzać olej w woku; kromki chleba zanurzyć w cieście i smażyć, aż będą chrupiące i złociste na średnim ogniu.
Usunąć i odsączyć nadmiar oleju na chłonnych ręcznikach kuchennych.
Podawać na gorąco z Zielonym chutney i sosem pomidorowym.