Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes

Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes
Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 392 kalorie, 14g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz łagodny ser feta, kolendra, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: jajka-Chilaquiles w stylu dowolnym, Chilaquiles Verdes, oraz Kolacja: Chilaquiles Verdes.

Instrukcje

1
Umieścić pomidory, chile, cebula, i czosnek w średnim garnku i dodać wodę do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są miękkie i Tomatillo włączyć bladozielony, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
3
Ostrożnie przenieś gotowane warzywa, wraz z wodą do gotowania, do blendera. Puree przez kilka sekund, aby wymieszać; pamiętaj, aby przytrzymać pokrywę ręcznikiem kuchennym dla bezpieczeństwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj 1/2 liść laurowy, oregano, tymianek, sól i bulion. Kontynuuj puree, aż będzie gładkie. Powinieneś wypić 1 litr salsy verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Umieść szeroki garnek lub patelnię na średnim ogniu i zalej olejem kukurydzianym. Gdy olej jest zamglony, wlej salsę verde; będzie trochę bąbelkowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie lekko zagęszczony, 10 do 15 minut. Przykryj, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i utrzymaj ciepło podczas smażenia frytek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Cienki-Cienki-
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wlać olej roślinny do garnka o dużym dnie lub frytkownicy na blacie na głębokość około 2 cali i podgrzać do 375& deg F na średnim ogniu. Ułóż tortille i wachluj je kciukiem, aby oddzielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Tortille pokroić na 8 klinów jak ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
8
Aby zakończyć chilaquiles, odkryć Salsa verde i podnieść ciepło do średniej. Po prostu, gdy zaczyna bańki, mieszać w ubitych jaj. Gotować i mieszać przez około 5 sekund, aż pióra jajek do sosu, zagęszczając i wiążąc go. Natychmiast dodać chipsy, podrzucając delikatnie, aż wchłoną wystarczająco dużo sosu, aby stać się miękki. Uważaj, aby nie hamować chipów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
9
Posyp ser Jack na wierzchu i pozwól mu się rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
10
Podziel chilaquiles między 4 talerze.
11
Posypać queso fresco, posiekaną cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Udekoruj Crema fresca i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn