Ugotuj książkę: brokuły Rabe z Chiles i czosnkiem
Ugotuj książkę: brokuły Rabe z Chiles i czosnkiem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 79 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka płatków pieprzu, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Orchiette z brokułami Rabe, Podsmażone brokuły Rabe z czosnkiem i Chiles (Rzepak Fritte), oraz Ugotuj książkę: kapusta kokosowa z Chiles i zielonym groszkiem.
Instrukcje
Trim brokuły rabe odcinając dno każdej wiązki, a następnie oddzielając liście od łodyg kwiat-szczycie. Zsuń się i wyrzuć cienkie łodygi przymocowane do liści.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Zanurz liście w wrzącej wodzie. Gdy woda powróci do wrzenia, usuń liście z garnka łyżką szczelinową, schłodź je w lodowatej wodzie, a następnie dobrze osusz je w durszlaku.
Dodaj łodygi do wrzącej wody i gotować, aż prawie miękka, o 2 protokół; następnie wyjąć je z garnka, ostudzić w wodzie z lodem, i dodać je do durszlaka do drenażu.
Połączyć pepperoncini, czosnek, i olej w dużej patelni i ogrzać na małym ogniu. Kiedy czosnek zaczyna kolorować, około 2 minut, dodać zarówno brokuły liście rabe i kwiat zwieńczone łodygi do oleju. Delikatnie ogrzać rabe w czosnku wlewu oleju tylko do łodyg są miękkie, o 5 protokół. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem i podawaj.