Ugotuj książkę: Almejas con Chorizo
Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gotuj książkę: Chorizo Carbonara, Gotuj książkę: Collard Greens z Poblano Chiles i Chorizo, oraz Ugotuj książkę: PBJ.
Instrukcje
Zmyć małże pod zimną bieżącą wodą.
Odcedzić i osuszyć małże.
Pokroić linki kiełbasy wzdłuż na 3 kawałki, a następnie pokroić w poprzek kawałki kiełbasy w paski o 1/2 cala szerokości.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i, gdy gorące, dodać oliwę z oliwek.
Dodać plasterki chorizo i zapiekać przez około 3 protokół, lub aż ładnie rumiane.
Dodać czosnek i gotować przez około 2 protokół, lub aż rumiane.
Dodaj małże, Wino i tymianek, ostrożnie wstrząśnij patelnią i przykryj pokrywką, folią aluminiową lub talerzem i gotuj przez 7 do 8 minut, lub aż małże się otworzą. (Wyrzucić nie otwierać.) Za pomocą szczypiec lub łyżki szczelinowej, wyjąć małże z patelni i podzielić równomiernie między 4 płytkie miski do serwowania lub umieścić w jednej dużej misce.
Włączyć ogień do wysokiej i gotować sos przez 4 do 5 minut, lub do lekko zmniejszone i zagęszczony.
Polać sosem i plasterkami kiełbasy na małże i podawać.