Ugotuj książkę: Albóndigas

Ugotuj książkę: Albóndigas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Albóndigas spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.61 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, pomidory, obfita mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej słonecznikowy można śledzić to danie główne z Chleb bananowy nr 7 jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: "prawie bezmięsne" Albondigas, Ugotuj książkę: PBJ, oraz Ugotuj książkę: ziarno-Ola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do miski włożyć wołowinę, pietruszkę, czosnek, jajko, bułkę tartą, Wino i szczyptę soli i dobrze wymieszać. Uformuj mieszaninę w małe kulki, tocząc je między dłońmi. Lekko posmarować klopsiki w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzać olej na patelni lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać klopsiki, w partiach, i gotować na średnim ogniu, obracając często, aż złoty kolor na całym. Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś klopsiki na patelnię, układając je w jedną warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Aby sos, rozgrzać olej w innej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj pomidora i gotuj, mieszając od czasu do czasu i rozbijając go z boku łyżki, przez 6-8 minut. Wymieszać 2 szklanki wody i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić sos do wrzenia, lekko ostudzić, a następnie przepuścić go przez młynek spożywczy lub proces w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Polać sosem klopsiki. Nitki szafranu zmiażdżyć w moździerzu, następnie wymieszać w 1/3 szklanki wody i wlać mieszaninę do patelni. Pulpety dusić w sosie przez 15-20 minut, następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Uwaga: można również zrobić klopsiki z mielonej cielęciny lub mieszanki mielonej wołowiny i wieprzowiny. Pulpety cielęce dusić tylko przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn