Ugotuj książkę: tarta gruszkowa Tatin z cytryną i anyżem
Ugotuj książkę: tarta gruszkowa Tatin z cytryną i anyżem może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.12 za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka gruszek, ciasto francuskie, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń arkusz ciasta francuskiego w kwadrat 11". Przyciąć kwadrat w 10 1/2"-Średnica koła, wyrzucając złom lub oszczędzając do innego użytku.
Umieścić ciasto koło w lodówce na blasze do pieczenia, aż potrzebne.
W dużej misce wrzucić plasterki gruszki z sokiem z cytryny. Roztopić masło w 9 " heavy ovenproof patelni na średnim ogniu.
Fasolę wanilii przeciąć na pół wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Dodaj nasiona wanilii, Skórka z cytryny, i nasiona anyżu na patelni i gotować przez 1 minutę.
Usuń z ognia i dodać plasterki gruszki na patelni, układając je w wentylatorze wokół zewnętrznej krawędzi i montażu w jak największej liczbie. Wypełnij środek patelni pozostałymi plasterkami gruszki.
Udrapować krąg ciasto francuskie nad gruszkami, chowając ciasto między patelnią a owocami.
Piec przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie nadmuchane i głęboko złociste. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu przez 3 minuty.
Umieść talerz serwujący na patelni i ostrożnie odwróć patelnię, aby odkręcić Tarte Tatin na talerzu.