Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes

Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Puy Galettes soczewicy spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 951 kalorii, 29g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 120. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, liście laurowe, soczewicę puy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa, Ugotuj książkę: Marokańska zupa z soczewicy, oraz Gotuj książkę: soczewica i bakłażan Chili Kret.

Instrukcje

1
Gotować soczewicę w ćwiartce wrzącej wody z liśćmi laurowymi przez 20 do 30 minut lub do całkowitego ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Odcedzić na sicie i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Na małej patelni na średnim ogniu piecz nasiona kminku i kolendry przez 2 minuty lub do momentu uwolnienia aromatów. Zmiel je za pomocą moździerza i tłuczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni i smażyć cebulę delikatnie przez 6 do 8 minut, lub do złotego i bardzo miękkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać mielone przyprawy i czosnek i gotować przez 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Wymieszać z soczewicą i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, wymieszać z jogurtem, szpinakiem, ziołami, sokiem z cytryny i pozostałą oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
SoczewicaSoczewica
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
7
Rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1 1/4 cala i wytnij cztery okręgi o średnicy około 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Umieścić na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Posmaruj ciasto z ubitym jajkiem i piecz przez 10 do 15 minut, lub do złotego koloru na wierzchu i pod spodem. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Aby służyć, umieść krążki ciasta na środku czterech talerzy do serwowania. Ułóż soczewicę wysoko na wierzchu, aby po prostu zobaczyć krawędź ciasta. Na koniec skropić oliwą z oliwek.Uwaga: możesz pominąć opiekanie i mielenie nasion, jeśli wolisz, i zamiast tego użyć gotowych mielonych przypraw; po prostu zmniejsz ilość o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
SoczewicaSoczewica
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn