Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes

Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes
Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 392 kalorie, 14g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz łagodny ser feta, kolendra, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: jajka-Chilaquiles w stylu dowolnym, Chilaquiles Verdes, oraz Kolacja: Chilaquiles Verdes.

Instrukcje

1
Umieścić pomidory, chile, cebula, i czosnek w średnim garnku i dodać wodę do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są miękkie i Tomatillo włączyć bladozielony, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
3
Ostrożnie przenieś gotowane warzywa, wraz z wodą do gotowania, do blendera. Puree przez kilka sekund, aby wymieszać; pamiętaj, aby przytrzymać pokrywę ręcznikiem kuchennym dla bezpieczeństwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj 1/2 liść laurowy, oregano, tymianek, sól i bulion. Kontynuuj puree, aż będzie gładkie. Powinieneś wypić 1 litr salsy verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Umieść szeroki garnek lub patelnię na średnim ogniu i zalej olejem kukurydzianym. Gdy olej jest zamglony, wlej salsę verde; będzie trochę bąbelkowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie lekko zagęszczony, 10 do 15 minut. Przykryj, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i utrzymaj ciepło podczas smażenia frytek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Wlać olej roślinny do garnka o dużym dnie lub frytkownicy na blacie na głębokość około 2 cali i podgrzać do 375& deg F na średnim ogniu. Ułóż tortille i wachluj je kciukiem, aby oddzielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Tortille pokroić na 8 klinów jak ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
8
Aby zakończyć chilaquiles, odkryć Salsa verde i podnieść ciepło do średniej. Po prostu, gdy zaczyna bańki, mieszać w ubitych jaj. Gotować i mieszać przez około 5 sekund, aż pióra jajek do sosu, zagęszczając i wiążąc go. Natychmiast dodać chipsy, podrzucając delikatnie, aż wchłoną wystarczająco dużo sosu, aby stać się miękki. Uważaj, aby nie hamować chipów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
9
Posyp ser Jack na wierzchu i pozwól mu się rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
10
Podziel chilaquiles między 4 talerze.
11
Posypać queso fresco, posiekaną cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12
Udekoruj Crema fresca i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn