Ugotuj książkę: Burger i frytki

Ugotuj książkę: Burger i frytki
Przepis gotuj książkę: Burger i frytki mogą zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Ta przystawka ma 878 kalorii, 37g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,81 zł / porcja. Mieszanka Ruby port, szalotka, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: wiejskie frytki, Ugotuj książkę: frytki z serem Jalapeño, oraz Ugotuj książkę: pieczarkowy Burger wołowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obsługa lekko, aby zachować lekką i soczystą teksturę, podziel mięso na 4 równomiernie wielkości pasztecików o grubości 1 cala. Hamburgery mogą być kształtowane i chłodzone, przykryte, przez kilka godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2
Niech mięso osiągnie temperaturę pokojową przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Z mandoliną, julienne ziemniaki w najlepsze możliwe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4
Umieścić je w misce i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Po przygotowaniu do gotowania Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Zawiń kotleciki burger w ziemniaki tylko tuż przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miski Wypełnione MusztardąMiski Wypełnione Musztardą
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
7
Posmaruj paszteciki ubitym białkiem. Włóż ziemniaki do czystego ręcznika kuchennego i naciśnij, aby pozbyć się nadmiaru wody. Podziel ziemniaki na 8 równych stosów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Rozłóż jeden stos na powierzchni roboczej, na wierzchu patty, a następnie rozłóż kolejny stos ziemniaków na wierzchu i wokół mięsa. Delikatnie, ale mocno przycisnąć ziemniaki wokół mięsa, pracując patty między rękami, tworząc szczelne opakowanie i całkowicie przykryć mięso ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym, żaroodporne, nonstick patelni na średnim ogniu, aż bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Umieść hamburgery na patelni i gotować bez przesuwania ich, aż ziemniaki zaczną się złotobrązowe i chrupiące, o 3 protokół. Reguluj ciepło, aby zapobiec spalaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Włącz hamburgery i umieść w piekarniku na 8 do 9 minut na średnio rzadkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Dodaj więcej oleju do patelni w razie potrzeby, więc ziemniaki nie przyklejają się ani nie palą. (Pomocne może być tutaj użycie termometru do mięsa. Powinien zarejestrować 52° dla średnio rzadkiego mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Aby zbudować hamburgery, wyśrodkuj hamburgery na ciepłych talerzach.
14
Udekoruj szczyptą małych zieleni lub smażonych ziół. Rozrzucić kilka pomidorów koktajlowych i zieleni wokół hamburgery i podawać natychmiast z sosem na boku, lub łyżka okrąg sosu wokół hamburgery.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
ZieloniZieloni
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
15
Smażone Zioła
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
16
- sprawia, że około 1 1/2 szklanki -
17
W średnim rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
18
Dodać szalotkę i gotować, bez brązowienia, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
19
Dodać czosnek, wymieszać i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
20
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia, i gotować, aż patelnia jest prawie sucha, o 5 protokół. Obracaj patelnię w miarę zmniejszania się wina, aby wyraźnie widzieć dno patelni. Wymieszać bulion z tymiankiem i przywrócić sos do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
W małej misce wymieszaj port i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
22
Ubij tę mieszankę do sosu i nadal gotuj delikatnie, odsłonięte, przez 6 do 10 minut. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem. Sos można przygotować dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać delikatnie na małym ogniu. Tuż przed podaniem, zawirować w maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn