Ugotuj książkę: Bloody Mary Flank Steak
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Gotuj książkę: Bloody Mary Flank stek może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, oliwę z oliwek, stek z flanki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 126 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bloody Mary Flank Steak, Bloody Mary Flank Steak, oraz Stek z sałatką pomidorową Bloody Mary dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem steku z boku i dekoracji.
Wlać połowę marynaty do zamykanej plastikowej torebki 1-galon i dodać stek z boku. Marynować w lodówce przez co najmniej 8 i do 24 godzin.
Wlać pozostałą marynatę do rondla na średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie zmniejszona o połowę, 10 do 15 protokół. Doprawić do smaku.
Rozgrzej grill do wysokiej lub podgrzać patelnię na dużym ogniu.
Wyjmij stek z marynaty i wytrzyj nadmiar płynu ręcznikami papierowymi. (Wyrzucić marynatę z mięsa.) Grill lub patelnia z obu stron, następnie obniżyć ogień do średniego i gotować do średnio rzadkiego (135°F), 8 do 10 minut.
Odstawić stek z boku, pokryty folią, na 5 do 10 minut.
Stek pokroić w poprzek ziarna i podawać z zredukowaną marynatą. W razie potrzeby udekoruj selerem i pomidorami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.