Ugotuj książkę: Bibimbap Wegetariański
Przepis gotować książkę: Wegetariańska Bibimbap może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 5 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, nasiona sezamu, Koreański syrop słodowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bibimbap Wegetariański, Okazjonalny Bibimbap Wegetariański, oraz Wegetariański Bibimbap z chrupiącym Tofu i komosą ryżową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla szpinaku: doprowadzić około 1/4 cala wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodaj szpinak, przykryć, i pary, aż liście są po prostu zwiędły, o 2 protokół. Natychmiast przenieść na durszlak i spłukać zimną wodą. Wycisnąć wodę ze szpinaku.
Połącz z olejem sezamowym, czosnkiem i solą. Odstawić.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i czosnek i podsmażyć, aż grzyby są kulejące i po prostu zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia. Doprawić solą, wrzucić i odstawić.
Dla marchwi: za pomocą tej samej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj marchew i smażyć, aż marchew po prostu skręcić kulejące, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia. Doprawić solą, wrzucić i odstawić.
Do serwowania: Łyżka 1 szklanka ryżu w każdej z 5 misek do serwowania. Ugotowane warzywa i starte ogórki układamy na wierzchu ryżu, dzieląc je równomiernie. Łyżka 1 łyżeczka oleju sezamowego na każdej porcji i przekazać przyprawione Chile pasty dla każdej osoby, aby dodać własne.
Połącz wszystkie składniki w małej misce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez około 1 tydzień.
Odmiana: możesz dodać dowolną liczbę innych warzyw do tego dania, w tym kiełki soi, cukinię, paprotkę, rozdrobnioną sałatę, a nawet kiełki daikon. Aby było jeszcze bardziej fantazyjne, każdą miseczkę udekoruj jajkiem sadzonym.