Udon z jajkiem na miękko i zieloną cebulą (Onsen Tamago Udon)

Udon z jajkiem na miękko i zieloną cebulą (Onsen Tamago Udon) jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.68 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka proszku siedem przypraw, regularne zielonej cebuli, jajka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon), Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon), oraz Wołowina Curry Udon (Kare Udon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek wody do 16
Delikatnie zanurz jajka w wodzie i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, utrzymując temperaturę wody między 152 a 156 (dodaj łyżkę lodowatej wody, aby kontrolować wzrost ciepła). Jajka schłodzić w zimnej wodzie, a następnie ostrożnie rozbić w małym, płytkim naczyniu. Albo ugotuj jajka tak jak lubisz.
Gotuj udon (patrz "Udon Essentials" poniżej). Używając dużego Sitka, wyjmij makaron do dużej miski i Oszczędzaj wodę, aby podgrzać miski zupy.
W międzyczasie włóż zieloną cebulę do miski z zimną wodą i energicznie obracaj palcami, aby rozdzielić je na pierścienie.
Odcedzić; powtórzyć dwa razy.
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu.
Ciepłe 4 miski zupy zanurzając je w gorącej wodzie do gotowania udon. Podziel makaron między miseczki. Miarka jajko do każdego, pozostawiając większość białego, i bulion kadzi nad makaronem. Wierzch z zieloną cebulą i szczyptą proszku siedmiopalczastego.
Udon Essentials Udon (makaron z mąki pszennej): kupowany w sklepie makaron świeżo mrożony ma elastyczną konsystencję, która jest najbliższa domowej roboty, podczas gdy suszone są cienkie i zwiotczałe. Aby ugotować kupiony w sklepie świeżo mrożony udon, Wrzuć zamrożony blok do wrzącej wody. Gdy woda zagotuje się ponownie, spuścić. Gotuj udon tuż przed podaniem; makaron się klei, gdy siedzą.
Skład: jaja w skorupkach, do 2 dni, schłodzone. Zielona cebula, do 1 dnia, schłodzona.