Udko jagnięce z rozmarynem i czosnkiem
Rozmarynowo-czosnkowa Nóżka Jagnięca wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 174 kalorie, 26g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz bulion wołowy o niskiej zawartości soli, rozmaryn, czosnek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem, Czosnkowo-rozmarynowa pieczeń z jagnięciny, oraz Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem i czosnkiem.
Instrukcje
Aby przygotować pieczeń, przyciąć tłuszcz z jagnięciny i pokroić 16 (3/4-Cal-deep) szczelin na jagnięcinę.
Połączyć 1/4 szklanki rozmarynu i czosnku. Łyżka około 1/2 łyżeczki mieszanki rozmarynu do każdej szczeliny; rub jagnięcinę z pozostałą mieszaniną rozmarynu.
Umieść pieczeń na stojaku brojlerów lub patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piec w temperaturze 400 przez około 1 1/2 godziny lub aż termometr zarejestruje 140 (średnio Rzadki) do 155 (średnio).
Odstawić na 15 minut przed krojeniem. (Temperatura jagnięciny wzrośnie o 5 po staniu.)
Wyjąć jagnięcinę z patelni, rezerwując 2 łyżki kapieli do sosu; zeskrobać rumiane kawałki gumową szpatułką.
Ułożyć pieczeń na półmisku; ogrzać. Aby przygotować sos, wlej zastrzeżone krople do małej plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym. Uszczelnij torbę; odetnij 1 róg torby.
Spuścić płyn do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu; wyrzucić tłuszcz.
Dodać bulion i gałązkę rozmarynu do kapiących na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Połącz port i skrobię kukurydzianą w małej misce; dodaj do mieszaniny bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wyrzucić gałązkę rozmarynu.
SOS podawać z jagnięciną.