Udka z kurczaka z oliwkami i sosem pomidorowym
Udka z kurczaka z oliwkami i sosem pomidorowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone Udka Z Kurczaka Z Pomidorem, Kaparami, Anchois I Oliwkami, Udka z kurczaka w sosie pomidorowo-kaparowym, oraz Udka Z Kurczaka W Sosie Pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Umieść kurczaka w powolnej kuchence elektrycznej.
Dodaj czosnek do patelni i smaż 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj wino, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować 30 sekund.
Umieścić mieszaninę wina w kuchence.
Dodaj pastę pomidorową, pokruszoną czerwoną paprykę i pomidory do kuchenki. Przykryć i gotować na wysokiej 4 godziny. Wymieszaj pozostałą 1/2 łyżeczki soli, pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu, oliwki i natkę pietruszki.