Udka z kurczaka w sosie czosnkowym Achiote

Udka z kurczaka w sosie czosnkowym Achiote
Udka kurczaka z sosem czosnkowym Achiote może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 648 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnkowo-Achiotowy sfermentowany sos na gorąco, Chile-czosnkowe udka z kurczaka, oraz Cytryna Czosnek Pieczone Udka Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Tosty nasiona, przyprawy, i oregano razem w suchej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół. Lekko ostudzić, następnie drobno zmielić mieszaninę w młynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PrzyprawyPrzyprawy
NasionaNasiona
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z solą za pomocą dużego ciężkiego noża, a następnie przenieść do dużej miski i ubić w mielonych przypraw, soków i oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
Mięso MieloneMięso Mielone
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Usuń skórę i cały widoczny tłuszcz z kurczaka, a następnie dodaj kurczaka do mieszanki soku i obróć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
5
Ułóż folię luźno na wierzchu 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia i ułóż liście collard, nakładające się, aby utworzyć 14-calowy Okrągły środek folii. Naciśnij folię i pozostawia luźno do naczynia, aby utworzyć studnię, następnie kopiec kurczaka z sosem w studni i złożyć collards nad kurczakiem do zamknięcia. Owiń opakowanie collard ciasno w folię, zaciskając krawędzie, aby całkowicie uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Przenieść pakiet folii z naczynia do pieczenia bezpośrednio do stojaka w środku piekarnika i piec, aż kurczak jest gotowane przez, 1 do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Przenieść opakowanie foliowe do naczynia, a następnie otworzyć folię. (W razie potrzeby ostrożnie wyciągnij folię spod opakowania collard.) Otworzyć obrożę i podawać kurczaka z ryżem i marynowaną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
Collard GreensCollard Greens
Cały KurczakCały Kurczak
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
* Dostępne na rynkach Latino i niektórych supermarketach.
9
Każda porcja (w tym 1/2 szklanki ryżu) zawiera około 359 kalorii i 9 gramów tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
Gourmet
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn