Udka Z Kurczaka W Solance Jabłkowej

Udka Z Kurczaka W Solance Jabłkowej
Udka z kurczaka w solance jabłkowej wymagają około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 914 kalorii, 50g białka, oraz 52g tłuszczu. Za 105,75 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną fasolkę, pieprz, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Sprawdza się jako drogie danie główne. Z łyżką wynik 31%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Z Solanką Jabłkową, Indyk z solanką jabłkową i wędzony, oraz Indyk z solanką jabłkową i wędzony.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku wymieszaj cydr, cebulę, cytrynę, gałązki rozmarynu, sól, 1/4 szklanki brązowego cukru, czosnek, liść laurowy i ziarna pieprzu. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj, aż sól i brązowy cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z wodą. Schłodzić solankę do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
3
Umieść kurczaka w zamykanej plastikowej torbie o pojemności 2 galonów. Ostrożnie wlej schłodzoną solankę do torby. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; uszczelnij worek i obróć, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
4
Umieść na brytfannie. Wstaw do lodówki na 2 godziny, od czasu do czasu obracając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Umieść fasolę i jabłka na wysmarowanej tłuszczem brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Odcedź kurczaka; umieść na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Piec bez przykrycia w 400° przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Połącz mielony rozmaryn, olej, pieprz i pozostały brązowy cukier; posyp kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
Piec 15-25 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°, a fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia18
Magazyn