Udka Z Kurczaka Miodowo-Orzechowego
Udka z kurczaka miodowo-orzechowego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 597 kalorii, 28g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Mieszanka mielonego pieprzu, soli, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Udka Z Kurczaka Miodowo-Sojowego, Miód Sriracha Udka Z Kurczaka, oraz Miód Przyprawa Udka Z Kurczaka.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki; posypać kurczaka w płytkim naczyniu. Wymieszać razem 1/2 szklanki miodu, 1/2 szklanki musztardy i czosnku; wlać kurczaka, obracając kurczaka do herbu. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Umieść kurczaka na lekko nasmarowanym stojaku z drutu w patelni brojlerów wyłożonej folią aluminiową.
Posypać orzechami pekan, lekko naciskając, aby zabezpieczyć.
Piec w 375 przez 35 do 40 minut lub aż kurczak jest gotowy i pekan są lekko rumiane.
Wymieszać razem pozostałe 1/4 szklanki miodu, 1/4 szklanki musztardy, i curry; podawać sos z kurczakiem.