Udka z kurczaka duszone miodowo-winem z zielenią musztardową
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Udka z kurczaka duszone w miodzie i winie z zielenią musztardową mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 33g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka sosu ostrygowego, musztarda, imbir, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Udka z kurczaka duszone miodowo-winem z zielenią musztardową, Czerwone Wino Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Udka z kurczaka duszone w czosnku i białym winie.
Instrukcje
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na dużym ogniu; dodać olej do patelni, wirując do płaszcza.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodać cebulę; smażyć 4 minuty. Zmniejszyć ogień; dodać bulion i Shaoxing, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszaj imbir, sos ostrygowy, miód i czosnek. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika. Kurczaka rozdrobnić 2 widelcami; powrócić do patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodać połowę zieleni do patelni; przykryć. Gotować 5 minut lub aż warzywa więdną; dobrze wymieszać. Powtórz procedurę z pozostałymi zieleniami. Gotować mieszaninę, pod przykryciem, 15 minut. Łyżka 1 szklanka mieszanki kurczaka w każdej z 6 misek; posypać każdą porcję 1/2 łyżeczki sezamu.
Shaoxing Redemption: tak, można użyć wytrawnego sherry zamiast wina Shaoxing (shaow-SHEEN), ale zalecamy dodanie tego pachnącego, głęboko orzechowego wina do spiżarni-można eksperymentować z nim w gulaszach lub innych przepisach nawołujących do winiarskiego smaku. Poszukaj go na rynkach azjatyckich, gdzie butelka 750 ml kosztuje od $ 4 do$, ale uważaj na butelki oznaczone "Shaoxing cooking wine" - odmiana gotowania ma sól.