Tłusty Ryż

Tłusty Ryż
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Tłusty ryż może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $9.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 1324 kalorii. Mieszanka papryki, sól koszerna, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 26 mówi, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Blackberry Coconut Fat Bombs-Keto Paleo, oraz Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej.

Instrukcje

1
Czosnek ubić, sok z cytryny, papryka, curry w proszku, i kurkuma w średniej misce; dodać kurczaka i wrzucić do herbu. Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
DO AHEAD: kurczak może być marynowany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Przynieś rodzynki, ocet i 2 łyżki wody do wrzenia w małym rondlu, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Czy z wyprzedzeniem: rodzynki można przygotować 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3
Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać paprykę i cebulę, doprawić solą. Gotować, często mieszając, aż zmiękną, 8-10 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, dopóki składniki są karmelizowane, 45-60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj czosnek i pastę pomidorową na patelnię i kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż pasta pomidorowa zacznie ciemnieć, 10-15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszać z octem i papryką, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
5
DO AHEAD: Soffritto można wykonać 3 dni wcześniej.
6
Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić.
1
Kurczaka wyjąć z marynaty, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 5-6-quart z pokrywką na średnim ogniu. Kurczak gotować, Skórka do dołu, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, 10-12 minut; przenieść na talerz. (Można w tym momencie usunąć kości, w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Zmniejszyć ciepło do średniego.
4
Dodaj chorizo do garnka i gotować, często mieszając, aż chrupiące, o 2 protokół; przenieść do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać soffritto do garnka i gotować, stale mieszając, aż skwierczy, o 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać bulion, skrobając wszelkie rumiane kawałki; doprawić solą (solenie płynem jest tu ważne dla aromatycznego ryżu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodaj ryż, kiełbasę, chorizo i rodzynki. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, ułożyć kurczaka na wierzchu, przykryć garnek i gotować delikatnie, aż ryż będzie miękki, 20-25 minut. Odkryj; zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Skropić pozostałe 2 łyżki oleju wokół krawędzi garnka i gotować, niezakłócony, aż spód ryżu jest chrupiące, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Podczas gdy ryż jest gotowanie, wymieszać czosnek, fermentowana fasola, Jeśli za pomocą, kolendra łodygi, i chiles w małej misce. Obrać krewetki, pozostawiając głowy i ogony włączone. Devein, rzeczy pokroić na bok z mieszanką czosnku, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połącz małże i wino na dużej patelni, przykryć, i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż małże otwarte (odrzuć wszelkie, które nie otwierają), o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Lekko przyprawić krewetki solą i gotować w tej samej patelni, aż nieprzejrzyste w centrach, o 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Krewetki przelać do miski z małż; wlać soki z patelni do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
DO AHEAD: krewetki można nadziewać 1 godzinę wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1
Wymieszać gochugaru, cayenne, i sól w małej misce. Zanurz wycięte boki klinów cytrynowych w mieszance przyprawowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Top ryż z krewetkami i małż i mżawka z reserved soki patelni. Top z cytryny kliny, jajka, oliwki, marynowane chiles i papryka, i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Udana Uczta
4
Wyciągnięcie tego centralnego dania jest kwestią wiedzy, kiedy stać się poważnym (podpowiedź: prep!) i kiedy się wyluzować. Oto nasze podejście.Strategize
5
Większość tego dania można zrobić z wyprzedzeniem: Pulchne rodzynki i karmelizować soffritto do trzech dni wcześniej. Zamarynuj udka kurczaka i szoruj małże dzień wcześniej. Następnie wszystko oprócz skorupiaków, które powinny być gotowane tuż przed jedzeniem, zbiera się w jednym garnku.Improwizować
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
SkorupiakiSkorupiaki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Nie ma jednego sposobu na zrobienie arroza gordo. Przepis Fat Rice wykorzystuje ulubione składniki Szefa Kuchni Abrahama Conlona, ale jeśli nie są Twoje, zmień je. Nie możesz znaleźć krewetek? Użyj regularne krewetki iskip farszu. Małże nie Dziewicze? Przejdź dalej: ważniejsze jest stosowanie najlepszych składników.Atak
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Ustaw garnek tłustego ryżu na stole i pozwól gościom kopać: to nie jest danie dla nieśmiałych zjadaczy, jak zobaczysz, gdy wszyscy zaczną walczyć ze skorupiakami na górze. Najlepsza część-skrobanie ciemnych, chrupiących plastrów ryżu z dna garnka - jest zapisana na koniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Składniki

113papryka habaneroKiełbasa chińska lub kiełbasa andouille, cienko pokrojonaKiełbasa chińska lub kiełbasa andouille, cienko pokrojona6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1porcja startego parmezanudrobno posiekane marynowane chili (takie jak serrano lub jalapeño)drobno posiekane marynowane chili (takie jak serrano lub jalapeño)1porcja startego parmezanudrobno posiekane świeże łodygi kolendrydrobno posiekane świeże łodygi kolendry57papryka habanerosuszone hiszpańskie chorizo, cienko pokrojonesuszone hiszpańskie chorizo, cienko pokrojone2warzywo (np. szpinak)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1porcja startego parmezanufermentowana czarna fasola (opcjonalnie)fermentowana czarna fasola (opcjonalnie)2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahamgochugaru (coarse Korean red pepper powder)gochugaru (coarse Korean red pepper powder)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż jaśminowy, płukanyryż jaśminowy, płukany1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2cytryny, ćwiartowane, nasiona usuwanecytryny, ćwiartowane, nasiona usuwane8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka454papryka habaneroManila małże, szorowaneManila małże, szorowane4Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona1łyżka czerwony ocet winnycebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona6largeskrewetki z głowąkrewetki z głową2czerwona papryka, cienko pokrojonaczerwona papryka, cienko pokrojona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(lub więcej) ocet Sherry lub ocet z czerwonego wina(lub więcej) ocet Sherry lub ocet z czerwonego wina1warzywo (np. szpinak)1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1kilogramyskóropodobne, z kością udka z kurczaka (oskóropodobne, z kością udka z kurczaka (o1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn