Tłuczone słodkie ziemniaki z boczkiem
Puree słodkie ziemniaki z boczkiem to bezglutenowe, pierwotne i całe 30 przepis z 10 porcjami. Ta przystawka ma 204 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, gałązki tymianku, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tłuczone słodkie ziemniaki z boczkiem, Boczek Klonowy Puree Słodkie Ziemniaki, oraz Boczek Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. przekłuj słodkie ziemniaki widelcem; umieść na blasze z boku.
Piec około 1 godziny 15 minut lub do miękkości po przekłuciu widelcem.
Odstawić 15 minut lub aż ostygnie wystarczająco do obsługi.
Tymczasem, w 10-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż brązowy.
Usuń boczek z patelni; miejsce na ręczniki papierowe do odsączenia. Rezerwa 1 łyżka kapiele na patelni; wyrzucić Pozostałe kapiele.
Dodaj cebulę na patelni; gotować na średnim ogniu 5 do 8 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną.
Obrać słodkie ziemniaki; umieścić w dużej misce. Rozgnieść, aż nie pozostaną żadne grudki.
Dodać ciepłe pół na pół, tymianek, sól i pieprz; zacieru, aż będzie bardzo gładka.
Do słodkich ziemniaków dodajemy cebulę. Pokruszyć boczek; rezerwa 2 łyżki do dekoracji.
Do ziemniaków dodajemy pozostały boczek, mieszamy aż do wymieszania.
Dekoruj boczkiem i gałązkami tymianku.