Tłuczone słodkie ziemniaki z boczkiem
Puree słodkie ziemniaki z boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 74 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 203 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, cebula, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Boczek Klonowy Puree Słodkie Ziemniaki, Boczek Puree Ziemniaczane, oraz Boczek Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. przekłuj słodkie ziemniaki widelcem; umieść na blasze z boku.
Piec około 1 godziny 15 minut lub do miękkości po przekłuciu widelcem.
Odstawić 15 minut lub aż ostygnie wystarczająco do obsługi.
Tymczasem, w 10-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż brązowy.
Usuń boczek z patelni; miejsce na ręczniki papierowe do odsączenia. Rezerwa 1 łyżka kapiele na patelni; wyrzucić Pozostałe kapiele.
Dodaj cebulę na patelni; gotować na średnim ogniu 5 do 8 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną.
Obrać słodkie ziemniaki; umieścić w dużej misce. Rozgnieść, aż nie pozostaną żadne grudki.
Dodać ciepłe pół na pół, tymianek, sól i pieprz; zacieru, aż będzie bardzo gładka.
Do słodkich ziemniaków dodajemy cebulę. Pokruszyć boczek; rezerwa 2 łyżki do dekoracji.
Do ziemniaków dodajemy pozostały boczek, mieszamy aż do wymieszania.
Dekoruj boczkiem i gałązkami tymianku.